Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wybór nowego telefonu !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Waham się nad kupnem pomiędzy telefonami :

- Samsung Galaxy S3,

- Samsung Galaxy S3 LTE,

- Samsung Galaxy S4.

Jaki telefon polecacie ?

Czy telefon Samsung Galaxy S3 LTE także otrzyma aktualizacje do androida 5.0 jak i s3 i s4 ?

Jaki doradzacie ?

Słyszałem, że S3 LTE poza rozdzielczością ekranu , wielkością ekranu i aparatów niczym nie różni się od S4 ( ma również 2GB ramu) i według mnie ma [s3 LTE] lepszy design od S4

Licze na Like !

Masz jakieś pytanie? Napisz mi na PW.

Opublikowano

co do wyboru miedzy s3 a s4 ,pewnie ,ze bierz nowszy ale czy napewno bedziesz uzywal tych funkcji ? http://komorkomania.pl/2013/05/23/jakie-wady-ma-samsung-galaxy-s4

Moze nexus 4 ? Ja tez mam dylemat miedzy nexusem 4 vs S4 z touchwizz vs S4 google edition .

Jednak na ta chwile mam mieszane uczucia po tym artykule i chyba zamowie z us ta s4 z czystym andkiem .

11967467.jpg

Opublikowano

Nie będzie androida 5.0 na smartfony. Będzie kontynuacja JB - 4.3

co do wyboru miedzy s3 a s4 ,pewnie ,ze bierz nowszy ale czy napewno bedziesz uzywal tych funkcji ? http://komorkomania.pl/2013/05/23/jakie-wady-ma-samsung-galaxy-s4

Moze nexus 4 ? Ja tez mam dylemat miedzy nexusem 4 vs S4 z touchwizz vs S4 google edition .

Jednak na ta chwile mam mieszane uczucia po tym artykule i chyba zamowie z us ta s4 z czystym andkiem .

W sumie Ty raczej też nie wykorzystasz ;) Taką moc obliczeniową wykorzystują co najmniej developerzy, którzy tworzą aplikacje do Google Play. Moim zdaniem z tego zestawu jest najlepszy s4 - to jest oczywiste i nie kombinuj. Po prostu normalny, 4 rdzeniowy SGS 4.

Opublikowano

Nie będzie androida 5.0 na smartfony. Będzie kontynuacja JB - 4.3

skad takie info ?

W sumie Ty raczej też nie wykorzystasz ;) Taką moc obliczeniową wykorzystują co najmniej developerzy, którzy tworzą aplikacje do Google Play. Moim zdaniem z tego zestawu jest najlepszy s4 - to jest oczywiste i nie kombinuj. Po prostu normalny, 4 rdzeniowy SGS 4.

Do developera kozackich apek jednak jeszcze brakuje mi paru lat doswiadczenia :D ale bardzo chcialbym miec szybkie update jak na nexusach ...

A co do info o s4 to podobno sa ladne lagi na touchwizz :/

11967467.jpg

Opublikowano

skad takie info ?

Do developera kozackich apek jednak jeszcze brakuje mi paru lat doswiadczenia :D ale bardzo chcialbym miec szybkie update jak na nexusach ...

A co do info o s4 to podobno sa ladne lagi na touchwizz :/

Wpisz w goglach :D Sam byłem tym zainteresowany i wyczytałem informacje na ten temat. (jak chcesz mogę podać źródło, ale w wersji anglo - języcznej. [ale na PW])

Bawiłem się S4 w sklepie i fakt - miała lagi ;/ Ale zauważyłem je tylko, gdy wychodziłem z aplikacji do ekranu startowego.

Powodzenia i czekam na aplikacje z pod twoich skrzydeł :D

Opublikowano

Prawdopodobnie ma być ;)

Proponuję wpisać w gogle Android 5.0 ;) i poczytać.

Podobno miał być w maju ( i ma wyjść na 3 telefony : S3, S4 i Note II ) informacje jak na stronach piszą dostarczył jeden z pracowników firmy Samsung.

Co do tematu waham się w jednym sklepie(interestują mnie tylko nowe modele, nie używane ) - S3 kosztuje 1470 zł ;; s3 LTE kosztuje 1530zł ;; a S4 kosztuje 1950zł ;;

Możecie mi doradzić widząc te ceny ?

Licze na Like !

Opublikowano

Ale nie wpisuj w gogle i pierwszy wynik, i zadowolony z siebie -,- Z pewnością w pierwszej kolejności byłyby Nexusy, więc to już niweluje twoje "źródło". Ma wyjść only na tablety i być może na komputery (tak na komputery). No i Note II.... Pamiętaj o premierze Note III i tym, że S4 LTE - A wyszedł. W sumie to dobre posunięcie. Android ma całkiem dużo aplikacji i byłby super rozwiązaniem dla ludzi ceniących multimedialność, więc pod tym względem Windowsa niszczy.

Aha, Samsung za niedługo wprowadza Tizen OS, więc tym bardziej Samsung nie będzie pierwszy w kolejności do nowego Andka

Opublikowano

W takim razie czy s3/s3lte dostanie funkcje od s4?

Jeżeli brać pod uwagę co brać S3 LTE A S4 to dlaczego akurat polecasz S4? jak się rózni wielkością ekranu , rozdzielczością i aparatami ;) ramu 2GB mają oba ;) 4rdzenie :) jedynie o 0,3GHZ lepsze taktowanie ;)

Proszę o argumenty za S3LTE i przeciw oraz za s4 i przeciw ;)

Z góry dzięki za pomoc.

ps. Chcę ten telefon mieć tak na 2/3 lata :)

Licze na Like !

Opublikowano

Na taktowanie nie patrz. Obecnie polecam ZTE Geek. Nie wyszedł jeszcze, ale będzie prawdziwym cudeńkiem! :D Albo bliźniaczy model ZTE Grand X2 In. Nie wiem kiedy będzie premiera, ale po wakacjach... Nie pamiętam. Osobiście czekam na LG Swift (Optimus) G 2 - snapdragon 800 4x 2,3GHz. Premiera gdzieś wrzesień - październik. Z aktualnych wybrałbym prawdopodobnie LG Swift G, a z tych S4. Fakt, S3 dostanie oprogramowanie po s4, ale jak dopłacisz 500 złotych, to uwierz mi - nie będziesz żałował. Główną przyczyną tego wyboru są nie przeciętne możliwości muzyczne. Niby HTC One pod tym względem jest lepszy, ale dla mnie 32 gb to mało ;/ Prawdopodobnie (według producenta) jest wersja 64, ale nie znalazłem. "Czwóreczka" posiada, także największe (chyba) na rynku wsparcie fizyczne, czy jak to się tam nazywa ( w sensie np. metalowe obudowy itd.). No, znasz już moje zdanie ;)

Opublikowano

Nie rozumiem o co chodzi z tą dopłatą ?

Licze na Like !

Opublikowano

Aha, nie korzystaj z tego gówna komurkomania, czy jakoś tak... Połowa informacji jest wyssana z palca. Z polskich stron polecam mGSM.pl (w sumie to katalog, ale przydatne info znajdziesz też tam :) ), no i benchmark.com.pl (albo .pl.... - mam sklerozę :D )

Jaką dopłatą?

Opublikowano

Powodzenia i czekam na aplikacje z pod twoich skrzydeł :D

dzieki ! :D gdybys mial pomysl na jakas aplikacje ktorej nie ma w markecie a chcialbys zeby byla pisz na pw :D

Prawdopodobnie ma być ;)

Proponuję wpisać w gogle Android 5.0 ;) i poczytać.

Podobno miał być w maju ( i ma wyjść na 3 telefony : S3, S4 i Note II ) informacje jak na stronach piszą dostarczył jeden z pracowników firmy Samsung.

Co do tematu waham się w jednym sklepie(interestują mnie tylko nowe modele, nie używane ) - S3 kosztuje 1470 zł ;; s3 LTE kosztuje 1530zł ;; a S4 kosztuje 1950zł ;;

Możecie mi doradzić widząc te ceny ?

a jakie masz fundusze ? sam sie zastanawiam ale w moim przypadku jest to wybor miedzy s4 s4 Ge i nexus 4 .

7 sierpnia ma byc nowy nexus 5 i moze warto zaczekac ? Ale z tych ktore ty wymieniles s4 bedzie najlepsza :)

11967467.jpg

Opublikowano

Jaką dopłatą? - ... ale jak dopłacisz 500 złotych, to uwierz mi - nie będziesz żałował.

Licze na Like !

Opublikowano

S3 kosztuje 1400 zł + 500 zł (czyli ta dopłata) = galaxy s4

Opublikowano

To jest jednak 500zł .

Załóżmy, że tyle mi brakuje.

To czy mam czekać i uzbierać jakoś czy kupywać S3LTE.

Licze na Like !

Opublikowano

Czekać, chyba, że potrzebujesz na teraz, to wybierz tego LG. Galaxy S3 ma jednak ten plastik ;/ Rzadko popieram opinie nic nieznających się dzieci, ale w tej kwestii mają rację. A! Galaxy S3 LTE na 99,99 procent nie będzie miał takiego wsparcia, jak normalna S trójka

Opublikowano

Nikt nie wspominał o S3 ;) Wszyscy wiedzą, że są lepsze modele :P

Opublikowano

Ostatnie pytanie

Dzięki wam postanowiłem, że na 100% biorę s4?

Tylko jak widzę jest pełno modelów .. słyszałem o jakiś gogle edition i innych ...

Teraz patrzę i czym się różni s4 i9500 a s4 i9505 !

I czy warto mi brać z której z tych aukcji:

1. http://allegro.pl/nowy-samsung-i9505-galaxy-s4-gw-24-m-ce-fv-plomba-i3405798149.html ( telefon jest zagranicznej dystrybucji , ale czy różni się czymś ? )

2. http://allegro.pl/samsung-galaxy-s4-i9505-black-pl-plomba-gratisy-24-i3407937598.html ( nie wiadomo jakiej dystrybucji ? )

3. http://allegro.pl/najtaniej-nowy-samsung-i9505-galaxy-s4-sklep-i3421800558.html ( Polska dystrybucja w 100% a brak kupujących )

Doradzicie ? i Odpowiecie czym się różnią, który warto i dlaczego ?

Licze na Like !

Opublikowano

Najlepszy byłby 4 rdzeniowy SGS IV. Odróżnisz odznaczeniem. 8rdzeniowy - gt-i9500 4rdzeniowy - gt-9505

Najlepszy byłby 4 rdzeniowy SGS IV. Odróżnisz odznaczeniem. 8rdzeniowy - gt-i9500 4rdzeniowy - gt-9505. 4 rdzenie, to i tak dużo. 8 to już za dużo. Będzie się mniej przegrzewał i będzie wydajniejszy przy niektórych aplikacjach.

Opublikowano

A obeznacie się w linkach ?

Powiecie po przeczytaniu wszystkich 3 aukcji z której najlepiej i najbezpieczniej wziąć ?

Licze na Like !

Opublikowano

To Polska, nie Ameryka, czy Wielka Brytania ;) Większość takie telefony bierze na raty (z sieciówek), albo na abonament, więc wiesz....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...